Weldra: ‘Proberen niet te proberen’

Geplaatst door

Waarom val je moeilijk in slaap als je het heel graag wilt? Waarom lijken topprestaties van atleten zo gemakkelijk? En waarom is het lastig om charmant en ontspannen te zijn op momenten dat je er juist het meest aan hebt?

Wanneer je te hard je best doet is de kans groot dat je blokkeert. Wat je eerst spontaan voor elkaar kreeg, wil nu niet meer lukken, of komt gekunsteld over. Oude Chinese denkers bedachten hier een oplossing voor: wu-wei, ofwel de kunst van het spontaan presteren.

Edward Slingerland

In zijn boek ‘Proberen niet te proberen‘ uitgegeven bij Maven Publishing, geeft Edward Slingerland op vlotte en heldere wijze een unieke kijk op deze oude en ongrijpbare traditie. En dit aan de hand van de huidige wetenschappelijke kennis. Daarnaast laat hij zien hoe je deze houding in het dagelijks leven kunt toepassen. Dit boek zal binnenkort uitvoerig besproken worden op Wijsbegeren.be.

Edward Slingerland is hoogleraar Aziatische Wetenschap en opereert op het raakvlak van Chinese wijsbegeerte en cognitieve psychologie. Hij is de auteur van diverse boeken, waaronder het gelauwerde ‘What Science Offers the Humanities‘ en ‘Creating Consilience‘.

Als voorsmaakje… de TED Talk van Edward Slingerland over de kracht van spontaniteit.

Verkrijgbaar via het partnerprogramma met bol.com: