Overwerken is slecht voor gezondheid

Geplaatst door

Overwerken kan je gezondheid ernstig schaden. Sneller humeurig, ongezonder eten, slecht slapen: langer werken is echt niet gezond, oordeelt een Nederlands onderzoek. “Zorg dat je vrije tijd echt vrije tijd is“, luidt de oplossing.

Snel nog even een mailtje in de avond, nog even een belletje in het weekend of tijdens het ontbijt al je agenda en to do’s doornemen. Het lijkt onschuldig, maar de impact is groter dan we vaak denken. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public, in opdracht van Zilveren Kruis. Bijna de helft van de medewerkers ondervindt de uitwerking van overwerk in hun privéleven.

Hoe we die negatieve gevolgen moeten vermijden? Minder overwerken is uiteraard een optie, maar dat is vaak niet mogelijk. “Overwerken levert veel op voor ondernemingen, het wordt stelselmatig gestimuleerd“, zegt professor Arbeidseconomie (UGent) Stijn Baert aan Het Laatste Nieuws.

Verder lezen: Overwerken is slecht voor gezondheid (Het Laatste Nieuws)