Algoritme weet waar obese mensen wonen

Geplaatst door

Google Street View bekijken en daarmee een inschatting maken van het aantal obese mensen in een stadsdeel, of een app die je vertelt dat de accu van je auto over twee weken leeg is. Onmogelijk? Niet met de hulp van wat artificiële intelligentie, denken onderzoekers in de Verenigde Staten.

Google Street View
Google Street View

Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een algoritme dat de relatie blootlegt tussen de infrastructuur van een stad en het aantal mensen met obesitas. Dat gebeurde door middel van analyses van satellietbeelden en Google Street View.

Het zogenaamde obesitasalgoritme linkt parken, ruimte om te wandelen en meer ruimte tussen gebouwen aan minder gevallen van obesitas. Daarbij kijkt het algoritme specifiek naar het aantal gebouwen ten opzichte van het aanwezige groen. Een grijze omgeving met veel flatgebouwen en fastfoodketens zou dan kunnen wijzen op een risicogebied voor obesitas.

Verder lezen: Dit algoritme weet waar obese mensen wonen, met behulp van Google Street View (De Morgen)