238 Europese academici pleiten in open brief voor rem op economie

Geplaatst door

‘Om verschillende sociale problemen op te lossen moeten we af van meer economische groei, en moeten we werk maken van een rechtvaardiger verdeling van wat we vandaag hebben.’ Die oproep lanceren 238 Europese academici.

Alleen door economische groei los te laten, kunnen we de levenskwaliteit verhogen, de natuurlijke omgeving herstellen, ongelijkheid terugdringen en betekenisvolle jobs creëren. Dat is in een notendop de oproep die 238 academici gepubliceerd hebben in verschillende Europese kranten.

De betrokken academici zijn niet enkel verbonden aan faculteiten die zich bezighouden met duurzame ontwikkeling, maar net zo goed zijn er economen, sociologen en antropologen van gerenommeerde instellingen als Oxford, Columbia en de London School of Economics.

Verder lezen: